Skip to main content
Regulatorisk

Kommuniké från Havsfrun Investment AB:s årsstämma den 20 april 2023

By 20 apr 2023No Comments

Havsfrun Investment AB (publ) höll årsstämma i dag den 20 april 2023. Nedan följer en sammanfattning av årsstämmans beslut.

Redovisningshandlingar, vinstdisposition och ansvarsfrihet
Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningarna för räkenskapsåret 2022. Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att för verksamhetsåret 2022 lämna utdelning med 1,00 kr per aktie. Som avstämningsdag för utdelning fastställdes den 24 april 2023 och utbetalning beräknas ske den 27 april 2023. Årsstämman beviljade enhälligt styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.

Val av styrelse och revisor
Årsstämman beslutade om omval av styrelseledamöterna Claes Werkell, Håkan Gartell, Christian Luthman och John CF Tengberg. Till styrelsens ordförande omvaldes Claes Werkell. Till revisor omvaldes BDO Mälardalen AB, med auktoriserade revisorn Carl-Johan Kjellman som huvudansvarig för revisionen.

Styrelsearvode
Årsstämman beslutade att inget arvode ska utgå till styrelsens ordförande och att till envar av övriga styrelseledamöter ska utgå arvode med 105 000 kronor. Revisionsarvode ska utgå enligt godkänd räkning.

Ersättningsrapport
Årsstämman godkände styrelsens ersättningsrapport.

Inlösenprogram
Styrelsen bemyndigades att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma ingå s.k. swap-avtal om byte av avkastningen på räntebärande medel mot avkastningen på Havsfrun-aktien. Motparten i swap-avtalet ska erbjuda de aktier som ligger till grund för avtalet till inlösen. Sammanlagt högst 2 500 000 aktier skall kunna inlösas till marknadspris. Beslut om inlösen ska fattas av kommande bolagsstämma.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av aktier, teckningsoptioner eller konvertibler
Styrelsen bemyndigandes att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, besluta om emission, med eller utan företrädesrätt för aktieägarna, att betalas kontant, med apportegendom eller genom kvittning, av nya aktier av serie A, B och/eller serie C alternativt teckningsoptioner och konvertibler avseende sådana aktier. Det antal aktier, teckningsoptioner och konvertibler som ska kunna ges ut med stöd av bemyndigandet ska inte var begränsat på annat sätt än vad som följer av den vid var tid gällande bolagsordningens gränser för antalet aktier respektive aktiekapitalet.

Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att möjliggöra för bolaget att på ett snabbt och effektivt sätt anskaffa nytt kapital för att öka bolagets flexibilitet eller i samband med förvärv enlighet med bolagets expansionsplaner.

Protokoll från årsstämman
Protokoll med fullständiga beslut från årsstämman kommer att finnas tillgängligt på bolagets hemsida, www.havsfrun.se, senast två veckor efter årsstämman.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jonas Israelsson, VD Havsfrun Investment AB, telefon 08 506 777 00

Informationen lämnades för offentliggörande den 20 april 2023 kl. 15.30 CET

Kommuniké från Havsfruns årsstämma den 20 april 2023

Leave a Reply